Wind Turbine Technician jobs in European Union

Wind Technician

United KingdomRenewablesAugust 16, 20202 months

Atlas Professionals is looking for professionals to work as Wind Technician with one of the clients of the office in Bristol, United Kingdom. It’s a temporary position in United Kingdom. Do you have the necessary experience?

Wind Technician

United KingdomRenewablesAugust 16, 20202 months

Looking for a temporary job as Wind Turbine Technician in United Kingdom? Atlas Professionals in Bristol, United Kingdom is always looking for new Renewables professionals. At the moment we have a vacancy for the position of Wind Technician.
 

Wind technicians required to assist with major overhaul campaign on Barrow offshore windfarm.
Campaign to start mid-august and run through until mid-October 2020, weather dependent 

 • Maintain and follow the safety procedures as required under the Agreement and Company policy.
 • Ensure the validity of own safety certificates; Global Wind Organisations Standard Basic Safety Training (BST) etc.
 • Responsible for the condition of own safety equipment; Life vest, helmet, fall harness etc., and that the supplied equipment is ready to use.
 • Deliver to the yearly site plan.
 • Utilise software systems (SAP) to accurately record all elements of your daily work including hours worked, spare parts used and technical work order reports.
 • Participate in scheduled maintenance on wind turbines, foundation structures, offshore substations and all associated plant and apparatus.
 • Participate in unscheduled maintenance and fault finding on wind turbines.
 • Prepare and pack spare parts, tools and other equipment for all elements of maintenance work.
 • General cleaning all over site; Platforms, turbines, onshore facilities, storage, vessels, etc.
 • Be proactive in maintaining competence level required for the job.
  Deliverables
 • Assist in relevant maintenance and repair on site. Be able to pass the necessary courses and learn from on-the job training.

Ervaren Troubleshooter

NetherlandsRenewablesSeptember 1, 2020

Voor de wereldmarktleider in de offshore windenergie zijn wij op zoek naar een ervaren troubleshooter.

Typerend voor onze klant is dat zij altijd bezig zijn met nieuwe ontwikkelingen om de positie als marktleider te behouden.

Een innovatieve pionier die in meer dan 90 landen wereldwijd opereert met een totale capaciteit van meer dan 99 gigawatt.


Hun visie: De wereldleider zijn in de sector van de hernieuwbare energie die de transitie naar een duurzame wereld stimuleert.


Op dit moment hebben wij een aantal posities vrij voor professionals die de stap willen maken naar Troubleshooter.

Dit mogen techneuten zijn die al hun sporen verdiend hebben in de wind, maar ook professionals met sterke elektrotechnische kennis maken kans om het vak te leren bij onze klant.


Je werkt in een team van minimaal 2 personen en samen zijn jullie verantwoordelijk voor het oplossen van complexe storingen en het optimaal laten functioneren van de windturbines . 

Omdat onze klant door heel Nederland een aantal parken onderhoud is het aanbod divers.

Zo heb je de optie om elke avond thuis te zijn en door middel van een CTV (Crew Transfer Vessel) of service bus naar het park te gaan. Avontuurlijker ingesteld?

Het is ook mogelijk om 2 weken op zee te verblijven op een SOV (Service Operation Vessel) gevolgd door 2 weken verlof.

Servicemonteur Middenspanningsinstallatie

NetherlandsRenewablesDecember 3, 2020

Wil jij werken bij een internationale onderneming die zich bezighoudt met innovatieve producten en projecten binnen de elektrische energiewereld? Bij dit bedrijf kom je terecht bij de spin in het web als het gaat om energie!

Lead Technician Regio Zeeland

NetherlandsRenewablesOctober 1, 2020

Onze klant is binnen Europa de grootste onafhankelijke dienstverlener op het gebied van onderhoud aan windturbines. Zij leveren inspectie- en onderhoudsdiensten aan onshore en offshore windparken van diverse merken in onder meer Nederland, België en Duitsland. Zij staan bij hun klanten bekend om de hoge betrokkenheid, eigen interne opleidingen, onafhankelijkheid en transparantie, wat uitmondt in een hoge kwaliteit van service. Voor de regio Zeeland zijn wij op zoek naar een Lead Technician.

Wind Turbine Technician Offshore 2/2 rotatie

NetherlandsRenewablesSeptember 1, 2020

Onze klant MHI Vestas Offshore Wind, heeft zichzelf als doel gesteld om de wereld wat groener te maken en dit ook zo te houden. Hun visie is dan ook om een leidende speler in de offshore wind te zijn en te blijven.

Voor de windparken voor de kust, op de Belgisch/Nederlandse grens, zijn wij op zoek naar professionals die het onderhoud gaan verzorgen aan spectaculaire en geavanceerde windturbines. Heb je reeds ervaring in het onderhoud en troubleshooten van (onshore) windturbines en ben je klaar om een stapje verder te gaan, reageer dan snel!

Onshore Troubleshooter

BelgiumRenewablesOctober 1, 2020

De windsector staat volop in de belangstelling en dat is niet voor niks natuurlijk. We willen allemaal graag op een duurzame wijze aan energie komen. Inmiddels weten we dat er met de bouw van windturbines een grote slag kunnen slaan om dit te bereiken. 


Daarom zijn wij voor diverse opdrachtgevers op zoek naar toppers in de elektrotechniek die hun kennis en ervaring in willen zetten in het servicen en dan met name het troubleshooten van windturbines. 

Onshore Wind Service Technician

BelgiumRenewablesOctober 1, 2020

De windsector staat volop in de belangstelling en dat is niet voor niks natuurlijk. We willen allemaal graag op een duurzame wijze aan energie komen. Inmiddels weten we dat er met de bouw van windturbines een grote slag kunnen slaan om dit doel te bereiken.


Daarom zijn wij voor diverse opdrachtgevers op zoek naar toppers in de elektrotechniek die hun kennis en ervaring in willen zetten in het servicen van windturbines.

(Senior) Wind Turbine Service Technician

NetherlandsRenewablesNovember 2, 2020

Onze klant is binnen Europa de grootste onafhankelijke dienstverlener op het gebied van onderhoud aan windturbines. Zij leveren inspectie- en onderhoudsdiensten aan onshore en offshore windparken van diverse merken in onder meer Nederland, België en Duitsland. Zij staan bij hun klanten bekend om de hoge betrokkenheid, eigen interne opleidingen, onafhankelijkheid en transparantie, wat uitmondt in een hoge kwaliteit van service.


Om hun groeiende klantenbestand optimaal te kunnen blijven bedienen, openen zij een nieuwe service vestiging in IJmuiden, dit naast de service vestiging in Kruiningen en het kantoor in Utrecht.

Voor deze nieuwe vestiging zoeken zij servicemonteurs met kennis van en ervaring met Vestas technologie. De werkzaamheden zullen voornamelijk plaatsvinden in het westen van Nederland, dichtbij de klanten, zowel op zee als op land. Daarnaast zul je ook in andere regio's van Nederland, op zee of in buurlanden werken.

Wind Turbine Technician Offshore

BelgiumRenewablesSeptember 1, 2020

Onze klant MHI Vestas Offshore Wind, heeft zichzelf als doel gesteld om de wereld wat groener te maken en dit ook zo te houden. Hun visie is dan ook om een leidende speler in de offshore wind te zijn en te blijven.